Meteen naar de inhoud

‘Astra en ik’ lespakket

Animatiefilm ‘Astra op avontuur’ 

In de animatiefilm ‘Astra op avontuur’ neemt het astronautje Astra leerlingen van groep 3 en 4 mee op reis langs verschillende dimensies. Op een laagdrempelige manier laten we kinderen kennis maken met de onderwerpen seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. Omdat deze termen ingewikkeld zijn worden ze behandeld aan de hand van onderwerpen die herkenbaar zijn. Bijvoorbeeld wat je lekker vindt om te eten, waar je mee wilt spelen en hoe je je voelt van binnen. 

Astra pop

Lesmateriaal ‘Astra en ik’

Het lesmateriaal ‘Astra en ik’ bestaat uit 4 lessen van 30 minuten. In iedere les wordt een dimensie uit de animatiefilm ‘Astra op avontuur’ behandeld. Het lesmateriaal wordt in twee varianten aangeboden: een digitaal lespakket en een Astra pakket. Met het digitale lespakket heb je alles in huis om je les vorm te kunnen geven, waaronder een lesinstructie en printbare werkboekjes. 

Hiernaast kan je kosteloos het Astra pakket bestellen. Het Astra pakket is een aanvulling op het digitale lespakket en bevat materiaal om je leerlingen op een speelse en interactieve manier aan de slag te laten gaan. 

In het Astra pakket zit een Astra pop (zie afbeelding), magnetische stickers en 36 werkboekjes.